Kalendarium   Ackorden   Låtarna   Anslagstavlan   Köp & Sälj   Hjälp   Kontakt

 
 • Klubbnytt
 •  
  << gå tillbaka
   
  Ukuleleklubbens första möte
  datum: 2007-01-14   
  tid: 16:00  - 19:00
  plats:
  bilder:
   
  Det var så roligt att ca 30 personer kunde komma till ukuleleklubbens allra första möte. Jag hade trott och hoppats på 10-15 personer och kunde inte drömma om att intresset var så stort. Hela 43 namn finns på listan över intresserade. Jag hoppas, att ni som var där, hade roligt och känner att ni vill fortsätta. Och jag hoppas att ni som inte kunde komma, känner nyfikenhet och lust att vara med den 18 feb då vi träffas igen.

  Nu kommer bara några reflektioner:

  Låtar
  Vi hann spela hela 17 låtar. De flesta gick som en dans och några blir en utmaning att träna på och "erövra" tillsammans! Gamla Svarten har nu rätt ackord och finns dessutom i en lägre tonart. Det är lättare för en del av oss altar att sjunga i B-dur. Låt oss få pröva båda! När vi lirar ukke är svår - men den får bli vår extra utmaning. Om man inte klarar av att spela något ackord så är det ju ingen katastrof - bara att hoppa över. Ingen panik, alltså!

  Hemlig gäst
  Våra hemliga gäster denna gång var skönsjungande och skönspelande Moa och Joel Torstensson som framförde egna tonsättningar av dikter av Kent Andersson och Lisa Ekdal.

  Lotteriet
  Leni från Vaxholm vann både tredje och första pris, ett rytminstrument och en ukulele Eagle Loudmouth med fodral. Annelie från Täby vann andra pris, ett set fantastiska Aguilasträngar och Christina från Täby vann fjärde pris som var fem plektrum.

  Vår gemensamma låtbank
  Det är viktigt att vi alla hjälps åt med att hitta låtar till våra möten. Om vi ska kunna lägga in låtarna i en låtbank på hemsidan, så ber jag er att ni skicka mig visorna/låtarna i ett worddokument på datorn, snyggt utskrivna och med utsatta ackord. Ackordbilder kan ni så småningom hitta på vår egen hemsida. Tills vidare kan ni gå in på www.ukulele.nu och klippa ut ackorden. Om ni enbart kopierar en visa ur en bok t.ex. så tar det för mycket tid att skriva om, sätta ut ackord, skanna in och lägga in på hemsidan. Jag hoppas alla kan ställa upp på detta. I undantagsfall kanske vi kan hitta andra lösningar.

  Ansvar
  Alla ansvarar för att leta efter och göra i ordning låtar att ta med på OH till våra möten. Låtarna skickas också via e-post som worddokument eller pdf till Lena Samuelson på sama@sama.se. Då blir det lätt att lägga in dem i låtbanken.
  Vi kommer att dela på ledarskapet och enskilt eller i små grupper ta ansvar för planering av kommande möten.
  Lena Samuelson på Sama förlag skickar kallelser, ordnar med lotteriet, skriver minnesanteckningar (tills vidare) och annat smått.
  Susanna Lövgren på Art Café ansvarar för fika samt bokning och iordningställande av lokalen.
  Ricardo Demanet ansvarar för att hemsidan blir uppdaterad.

  Hoppas vi ses den 18 februari!
  Ukkehälsningar
  Lena Samuelson
   
      
   
  sama@sama.se