Kalendarium   Ackorden   Låtarna   Anslagstavlan   Köp & Sälj   Hjälp   Kontakt

 
 • Klubbnytt
 •  
  << gå tillbaka
   
  Klubbmöte
  datum: 2007-11-25   
  tid: 16:00  - 19:00
  plats:
  bilder:
   
  Vi var 35 personer som träffades för årets sista spelning tillsammans. Vi värmde upp med några låtar ur vår och göteborgsklubbens repertoar.
  Sedan klev entusiastiskt kvällens ansvariga Mats, Hans och Magnus upp och drog några käcka rocklåtar och Magnus hade el-ucken med och fick till det rätta stuket. Vi spelade både Stones och Beatles samt i lugnare tempo, för att inte säga sakta, om Stina som åker roddbåt till Kina.
  Monika, Lena och Eva stod för fikafixet och vid fikat sålde Lena lotter som vanligt.

  Lena Rydhäll från studieförbundet Sensus (som håller till vid Medborgarplatsen) kom och bevittnade vår träff och berättade om ett framtida samarbete mellan klubben och dem. Tanken var att vi, i egenskap av mindre studiecirklar i Sensus namn, skulle kunna få möjligheten att till ett mycket fördelaktigt pris få disponera en bra lokal där, för våra klubbträffar. Studiecirklarna bildar vi själva och håller träffar på valfritt ställe, valfri tid. Man måste dock vara minst tre och max tolv personer i varje cirkel och träffas minst nio studietimmar (9x45 min) totalt under terminen. Det enda extra arbetet är att skicka in närvarolista till Sensus för varje avslutad cirkel.
  Klubben tyckte idén var bra och många verkar vilja komma igång mer med sitt spelande i mindre grupper. På så sätt kan man utvecklas och också förbereda visor och annat till de stora klubbträffarna.

  Eva, Ann-Sofi och Mimmi (festkommittén för 1-årsjubileet) berättade om sin plan för festen. Det blir ett knytkalas där var och en tar med sig någon buffé-rätt. Förslagsvis beräknad för ca tre personer. Man tar med sig egen dryck och sin ukulele. 200 kr kostar biljetten och det är först till kvarn som gäller. Festkommittén tar på sig att ordna det riktigt festligt och därtill fixa olika happenings under kvällen. Under alla omständigheter bör man inte missa detta!
  Detaljerad information kommer att komma via e-post till samtliga medlemmar och även gå att läsa om på klubbens hemsida.

  Sen återstod lottdragning och Mats Sundgren kammade hem kvällens första pris – en ukulele så blank och fin i avundsjukans svarta färg. Mats vann nämligen en likadan vid förra tillfället.
  Men grattis till honom ändå…….för all del. Gunnel Gisslén vann en stämapparat och Ann-Sofi Olsson fina Aguilasträngar.

  Vår hemlige gäst låg hemma i kräksjukan och vi var ledsna, men tacksamma, att han inte kom och smittade oss. Därför avlöpte kvällen med att vi växlade upp den öppna scenen. Några vågade sig på att stå framför publik och alla hjälpte till med kompet i kända låtar. Vi bestämde att vi måste träna på att framträda för varandra. Att våga är att vinna! Det får bli slutordet för denna gång.

  Vid tangenterna
  Mimmi
   
      
   
  sama@sama.se