Kalendarium   Ackorden   Låtarna   Anslagstavlan   Köp & Sälj   Hjälp   Kontakt

 
 • Klubbnytt
 •  
  << gå tillbaka
   
  Klubbmöte
  datum: 2012-03-25   
  tid: 16:00  - 19:00
  plats:
   
  Vårens andra...

  Denna gång var Joel inbjuden att guida oss genom de besvärligheter vi hade förra gången. Vi välkomnade även Lena tillbaka till norra halvklotet.
  Som vanligt inledde vi spelandet med ”Ukulele - spela ukulele” klubbens egna signaturmelodi. Därefter gjorde vi som förra gången och valde vad vi skulle spela från listan av låtar som finns att tillgå i vårt sånglager.
  Vi spelade följande låtar under kvällen.
  Ukulelel – spela ukulele
  Dream a little dream
  Madrassen I tamburen
  I am what I am
  Det är gott att se dig
  Knö dig in – My old man
  On the sunny side of the street
  Sonja och Siw
  Sway – Svaja mig
  Colours
  I came across
  El condor pasa
  Hawaiian war chant
  Can anyone explaine

  Yvonne introducerade en ny Hawaiiansk låt som heter Hawaiian war-chant. En riktig tungvrickarmelodi. I samband med att vi fikade tog Joel fram en CD som gruppen Ordinary (by day) har spelat in och där han är medverkar musikaliskt och sjunger. Från den skivan hade han tagit melodin ”I came across” och transponerat den till en lämplig tonart för ukulele Den lärde han oss. CD’n spelades sedan som bakgrundsmusik medan vi fikade och flera av oss köpte även ett exemplar.

  Efter fikat var det lottdragning. Vinsterna denna gång var en blå Makala ukulele, en Jam stämapparat och en uppsättning Aquila strängar. Joel förättade lottdragningen. Första priset gick till Jan-Olof Lönnbom, för kvällen ny medlem i klubben. Han valde ukulelen. Andra priset gick till Jan-Olof Lönnbom. Första mötet gick verkligen med plus för denna nya medlem. Han valde stämapparaten från vinstbordet. Det tredje priset gick till Jan,,,, nä det blev inte storslam. Priset gick till Jan Lundeberg. Kvällen avslutades på samma sätt som det startat, med vår signaturmelodi.

  Tack till Joel för alla tips och trix han lär oss.

  Jag ser redan fram mot nästa möte som blir i slutet på april
   
      
   
  sama@sama.se